onsdag 5 februari 2014

Sluta nästla in dig i lögner Kroksmark


Kroksmark fortsätter att nästla in sig i lögner. Till Jnytt uppger professorn att han inte uppsåtligt fuskat utan varit slarvig och oaktsam. Det är också den version som lagts fram till Oredlighetsnämnden där han skriftligt uppgett att Didaktisk Tidskrift ”inte är någon av vetenskapssamhället erkänd tidskrift (varför granskningar inte krävs)”.

Det är bara det att via Kroksmarks egen webbsida går det att hitta två av professorns CV från 2011, ett på Svenska och ett på engelska där några av hans artiklar publicerade i Didaktisk Tidskrift är listade under rubrikerna: Exempel på internationellt accepterade vetenskapliga artiklar respektive Peer-reviewed articles.

Man kan inte utan uppsåt först lista artiklar som peer-reviewed och sedan hävda att publikationen aldrig varit erkänd av vetenskapssamhället och därför friställd från krav på granskning. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdatering 20140206 11.30

Fick precis nedanstående mail:

"Hej Jonas!
Jag läste din blogg precis och ser att du hittat gamla CV från 2011 på nätet. Jag undrar: hur får man tag i dem? De ska vara raderade eftersom de inte gäller (och, som du påpekar är fel).

Tomas"


Tomas, de ligger på nätet under domänen http://tomaskroksmark.se/ och man hittar dem via google med söksträngen: kroksmark cv filetype:pdf

Hur du hanterar filer på denna domän det kan jag inte svara på. Du kanske kan svara på (svara via din egen blogg tack) hur man av misstag listar artiklar som peer-review när man själv är chefredaktör, ansvarig utgivare och författare?

3 kommentarer:

 1. Jag upptäckte nu att Kroksmarks egen webbplats ligger nere. Kanske är det för att han själv släckt ner den, men det kan lika gärna vara för att sidan har blivit mycket besökt och inte kan hantera mängden begärda data. Noteringen 404 verkar dock tyda mest på att han släckt ner sidan. Jag antar att du sparat pdf-filerna han nu försökt att få bort.

  SvaraRadera
 2. Den låg nog nere under städningen. Felaktiga versioner av artiklar och gamla Cv som plockats bort nu.

  SvaraRadera
 3. Publicerat är publicerat, även på internet. Se t ex:
  http://web.archive.org/web/20130824152727/http://didaktisktidskrift.se/dt_arkiv.html

  SvaraRadera